۱۷ نوامبر گشایش رسمی موزه لوور

موزه لوور (به فرانسوی: Musée du Louvre) در مرکز شهر پاریس در کشور فرانسه واقع شدهاست. بیش از ۳۵هزار اثر هنری در هشت بخش مختلف موزه لوور نگهداری میشود. موزه لوور با بیش از ۹٫۵ میلیون بازدیدکننده در سال، پربازدیدترین موزه جهان است.
موزه لوور از سال ۱۷۹۳ میلادی تا امروز به عنوان «موزه عمومی» فعال بودهاست. تمرکز موزهٔ لوور روی هنر، تاریخ بشر و فرهنگ است و آثار بسیاری در این زمینهها در این موزه جای گرفتهاند که از آن جمله میتوان به لوح حمورابی، تابلوی بانوی صخرهها و تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو دا وینچی اشاره کرد.
ساختمان این موزه قبل از انقلاب کبیر فرانسه یکی از کاخهای سلطنتی بود، که در آن آثار باارزش هنری نگهداری میشد (به عنوان موزه سلطنتی) پس از انقلاب کبیر، در سال ۱۷۸۹ موزه و آثار موجود به مردم فرانسه اهدا شد و در سال ۱۷۹۳ تبدیل به موزه ملی فرانسه شد.
این موزه دارای ۳۸۰۰۰ شیئ می باشد. در مجموعههای مختلف این موزه آثاری از دوران پیش از تاریخ تا کنون نگهداری میشود، میتوان گفت معروفترین آثار هنری و تاریخی جهان را در این موزه نگهداری میکنند. این محل قبل از تبدیل به موزه یکی از کاخهای سلطنتی فرانسه بود. در پشت این کاخ باغ زیبایی به نام باغ تویلری وجود دارد و رو به روی باغ نیز میدان کنکورد قرار گرفته است. این مکان نزدیک خیابان معروف شانز الیزه است.
معتبرترین آثار موزه لوور پاریس
- مونالیزا (لئوناردو دا وینچی)
- بانوی صخرهها (لئوناردو دا وینچی)
- لوح حمورابی
- گاو بالدار آشوری
- لوح پیروزی نارام سین
- نقش برجستههای آشوری
- ظروف گلی آشوری
- بخشهای قابل توجهی از تخت جمشید
- بز بالدار طلایی(هخامنشی)
- کاتب نشسته(سقاره-مصر)
- ونوس میلو
این بخش برای نخستین بار در ده تالار و در سال ۱۹۹۳ ایجاد شد و در سال ۲۰۰۲ ژاک شیراک (رئیس جمهور وقت فرانسه) پس از بازدید از موزه لوور، تصمیم به ایجاد بخشی مجزا جهت نمایش هنر اسلامی گرفت. به دنبال این تصمیم وی فرانسیس ریشار(رئیس بخش نسخه های خطی فارسی کتابخانه ملی فرانسه، پاریس) را به مسئولیت ایجاد بخش هنر اسلامی در موزه برگزید.
برای ساخت این بنا در یکی از حیاطهای متروک موزه، یک مسابقه جهانی معماری برگزار میشود، به گفته ریشار این مجموعه در سال ۲۰۰۹ افتتاح خواهد شد، گفته شده آثار ایرانی در این مجموعه جایگاه مهمی خواهد داشت و بیش از نیمی از آثار را به خود اختصاص میدهد. یکی از هدفهای مهم این مجموعه پیدا کردن روشی است که بتواند این موضوع را برای مردم به سادگی روشن کند که هنر اسلامی، هنر دین اسلام نیست.
- سنگنگاره یادبود اونتاش ناپیریشا
- سنگنگاره زن عیلامی و ندیمه
- سنگنگاره بز با دم ماهی
- تندیس فاخته لاجوردی
- تندیس ناپیرآسو
- تابلو مراسم نیایش راهبههای آفتاب
- تخته بازی ۵۸ خانه
- نقش برجسته آجری شیر کاخ آپادانا شوش
- سرستون گاو دوسر کاخ آپادانا شوش
- کتیبه داریوش بزرگ در کاخ آپادانای شوش
- افسار برنزی لرستان
- صدفنوشتهٔ اکدی
- آثار ایران