۶ سپتامبر ریاست جمهوری آصف علی زرداری

آصف علی زرداری (متولد ۲۱ ژوئیه ۱۹۵۵) سیاستمدار پاکستانی و همسر بینظیر بوتو نخستوزیر فقید پاکستان است. وی پس از ترور بوتو معاونت رهبری حزب مردم پاکستان را بر عهده گرفت و در ۶ سپتامبر ۲۰۰۸ با رأی مجالس ایالتی، ملی و سنای پاکستان به ریاستجمهوری پاکستان رسید.
آصف علی زرداری از اعضای برجسته طایفه زرداری است که در سال ۱۹۸۷ با بی نظیر بوتو ازدواج کرد. وی همچنین در زمان نخستوزیری همسرش، سمت وزیر سرمایهداری را بر عهده داشت.
آصف زرداری تا به حال با اتهاماتی در خصوص فساد مالی روبرو بودهاست.
زرداری یازده سال از عمر خود را در زندان به سر بردهاست. برخی از پزشکان پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پاکستان ادعا میکردند که زرداری از افسردگی ناشی از شکنجه در دوران زندان رنج میبرد.
او به علت رو به رو بودن با اتهاماتی از جمله دریافت رشوه در دوران وزارت خود به آقای ده درصدی نیز معروف است.
آصف علی زرداری، در ۲۱ ژوئیه سال ۱۹۵۶ در شهر نوابشاه، ایالت سند در یک خانواده بلوچ و شیعه مذهب چشم به جهان گشود. پدرش حکیم علی زرداری از سیاستمداران پاکستانی بود. او بیشتر دوران آموزش خود را در مدرسه سن پاتریک کراچی، جایی که پرویز مشرف نیز در آنجا مشغول تحصیل بود، گذراند.
وی سپس برای ادامه تحصیل به دانشکده اقتصاد لندن رفت و پس از بازگشت در ۱۸ دسامبر ۱۹۸۷ با بی نظیر بوتو ازدواج کرد. آنها پس از ازدواج صاحب سه فرزند به نامهای بلاول، بختاور و آصفه شدن.
پس از ترور بی نظیر بوتو در ۲۷ دسامبر ۲۰۰۷ فرزند ۱۹ ساله آنها بیلاوال به رهبری حزب مردم برگزیده شد و قرار شد تا پایان دوران تحصیل او در دانشگاه آکسفورد (در رشته تاریخ) آصف علی رهبری حزب را بر عهده گیرد.
حزب مردم در ۱۸ فوریه ۲۰۰۸ در انتخابات مجالس قانونگذاری پاکستان به پیروزی رسید و او در ائتلاف با نواز شریف رهبر مسلم لیگ حزب دوم انتخابات، جمعیت علمای اسلام و چند حزب دیگر دولت ائتلافی پاکستان را تشکیل داد.
اختلاف دولت و پرویز مشرف بر سر بازگشت قضات اخراج شده به مناصب خود موجب شد تا زرداری با حمایت احزاب دیگر طرح استعفا یا استیضاح مشرف را مطرح کرد.
فشارهای وارده بر مشرف در نهایت منجر به استعفای او شد. استعفای مشرف به آشکار شدن اختلاف میان دو حزب اصلی تشکیل دهنده دولت انجامید. حزب نواز شریف یک هفته پس از استعفای مشرف از دولت خارج شد و سعیدالزمان صدیقی از قضات بازنشسته را به عنوان کاندیدای خود برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد.